Home

Nieuws 642 x bekeken

'Meer samenwerking Noord-Afrika en Midden-Oosten'

Rome – Landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gaan meer samenwerken op het gebied van watermanagement, voedselverspilling en het bouwen van meer weerbare plattelandsgemeenschappen. Dat is de uitkomst van een regionale conferentie die de Wereldvoedselorganisatie FAO onlangs organiseerde. De samenwerking moet leiden tot een vermindering van het aantal ondervoede mensen in de regio.

Op dit moment zijn volgens de VN-organisatie 43,7 miljoen mensen ondervoed. Volgens de FAO slagen Algerije, Marokko, Turkmenistan, Jordanië, Kirgizië, Koeweit en Djibouti erin het percentage mensen dat honger lijdt vóór 2015 te halveren ten opzichte van 1990. Op dit moment heeft de FAO voor steun aan de regio een budget beschikbaar van 45,8 miljoen dollar (33,2 miljoen euro). De organisatie denkt dat nog eens bijna 96 miljoen dollar nodig is.
De regio leunt voor 50 procent van haar behoefte aan voedsel op importen. Tegelijk gaat circa een derde van het beschikbare voedsel 'verloren', deels tijdens de oogst en in het logistieke proces.

Of registreer je om te kunnen reageren.