Home

Nieuws 814 x bekeken 5 reactieslaatste update:5 feb 2014

LTO en COV tegen uitbreiding vleesetiket

Brussel – LTO Nederland en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) zijn tegen het verplicht melden van het land van geboorte op herkomstetiketten op vlees. Dat schrijven ze in een brief aan het Europees Parlement, dat een voorstel over het verplicht melden woensdag 5 februari behandelt.

In december besloot de EU dat niet alleen op rundvlees, maar ook op ander vlees moet staan waar het dier is geslacht.

Laatste reacties

 • boerderijdinther

  Waarom zou dit niet ten goede komen van de Nederlandse vleessector?
  Ik denk dat de (internationale) consument liever een stuk vlees koopt met herkomst Nederland dan een willekeurig oost Europees land.

 • aarthamstra1

  Dat denk ik ook studentboer . Holland's vlees voldoet aan de hoogste eisen,, op elk gebied lopen wij voorop. Raar van LTO.

 • Mozes

  Het belangrijkste afzetgebied is Duitsland. Duitsers zijn wat vlees betreft erg gewend aan een regionaal geproduceerd product. Zelfs binnen eigen land hebben ze een voorkeur voor vlees uit de eigen omgeving.

 • aarthamstra1

  Mozes ,,uit je kaasnekmeisje. Denk dat ze de Vion /rabo varkensbedrijven in OOST EUROPA willen beschermen

 • W Geverink

  Dat de hollanders in Duitsland de stront komen dumpen zijn de duitsers al niet van onder de indruk. Moet je van de Duitsers dan ook nog verwachten dat ze de Nederlandse karbonades met open armen ontvangen? Ik denk dat het in oost Europa prima varkens houden is. Het voer wordt verbouwd achter de stal op land waar de mest op uitgereden wordt. Ook geeft het lokale werkgelegenheid. Wat vleeskwaliteit betreft denk ik dat het met oost Europees voergraan gevoerde varken zeker niet slechter zal zijn dan het nederlandse varken dat grotendeels gevoerd is met reststromen die als er geen varkens waren op de vuilnisbelt zouden belanden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.