Home

Nieuws 1154 x bekeken

Kuhn koopt Braziliaanse machinebouwer

Saverne – De Franse machinebouwer Kuhn neemt het Braziliaanse Montana Indústria de Máquinas over. Montana geldt in het Zuid-Amerikaanse land als één van de leidende producenten van zelfrijdende spuiten maar verkoopt ook gedragen-, getrokken- en boomgaardspuiten en kunstmeststrooiers.

De onderneming boekte in 2013 met ongeveer zeshonderd werknemers een omzet van 225 miljoen euro.
De deal wordt naar verwachting in het eerste halfjaar afgerond. De partijen hebben geen overnameprijs bekendgemaakt. Montana heeft een hoofdvestiging in São José dos Pinhais in de zuidelijke Braziliaanse deelstaat Paraná. Kuhn maakt al plant- en zaaimachines in de nog zuidelijker gelegen deelstaat Rio Grande do Sul. "Montana vult het productassortiment van Kuhn perfect aan", aldus CEO Michel Siebert van Kuhn, die overigens in september met pensioen gaat en zal worden opgevolgd door Thierry Krier.
Montana bouwt met name grote zelfrijdende spuiten en door de overname kan Kuhn volgens Siebert daarom zijn positie in de grootschalige landbouw in Brazilië versterken. De overname brengt ook specifieke kennis en expertise die de aanwezigheid van Kuhn in de gewasbeschermingsbusiness verder brengt. De overname geeft Kuhn ook een betere positie in Argentinië.  Het management van Montana blijft aan en voorzitter Gilberto Zancopé wordt "speciaal adviseur" van Kuhn in Brazilië en aandeelhouder in Kuhn's Zwitserse moederbedrijf Bucher Industries.
"De integratie van Montana in de Kuhn Groep leidt tot significante groeikansen binnen Brazilië, andere markten in Zuid-Amerika en verder", aldus Zancopé.

Of registreer je om te kunnen reageren.