Home

Nieuws

Inflatie eurozone stabiel op laag niveau

Luxemburg - De inflatie in de eurolanden is in februari gestabiliseerd op 0,8 procent. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

De verwachting is dat als de inflatie daalt, de Europese Centrale Bank (ECB) de rente verlaagt. Wanneer de ECB de rente omlaag brengt, daalt doorgaans ook het Euribor-tarief, vaak referentie bij leningen.

De geldontwaarding in de eurolanden ligt sinds december vorig jaar op hetzelfde lage peil. De inflatie is met 0,8 procent aanzienlijk lager dan het niveau van iets minder dan 2 procent waar de ECB naar streeft.

Eurostat gaf bij de eerste schatting geen cijfers van afzonderlijke landen. Het Spaanse statistiekbureau meldde vrijdag dat de inflatie in Spanje deze maand is gedaald tot min 0,1 procent. Volgens een voorlopige schatting zakte de inflatie in Duitsland in februari tot 1,2 procent. De meest recente stand van de Nederlandse inflatie wordt volgende week donderdag gepubliceerd. ANP-Boerderij

ANP / Jan Cees Bron

Of registreer je om te kunnen reageren.