Home

Nieuws 1 reactie

Greenery verliest Fair Produce-keurmerk

Den Bosch - Handelsbedrijf The Greenery en diens dochterbedrijf Hoogsteder Groenten en Fruit mogen een half jaar lang het keurmerk Fair Produce niet meer gebruiken op champignons.

The Greenery verkocht tegen de regels in Nederlandse champignons zonder keurmerk in het buitenland. Als de ondernemingen de komende zes maanden niet weten te voldoen aan de regels voor het keurmerk, volgt definitieve intrekking.
Dat heeft voorzitter van de stichting Fair Produce Uli Schnier bekendgemaakt. Het keurmerk Fair Produce garandeert volgens de certificeerders dat champignons tegen een correcte beloning en onder goede arbeidsomstandigheden zijn geproduceerd. Het Fair Produce-keurmerk ingevoerd na een aantal schandalen waarbij arbeid slecht behandeld bleek.  The Greenery levert champignons aan 10 tot 20 procent van de Nederlandse supermarkten, vooral aan Jumbo. Schnier zegt dat hij klachten kreeg over The Greenery. Volgens Schnier is The Greenery gewaarschuwd maar was van directe verbetering geen sprake.

Eén reactie

  • varkenshouder1

    Worden champignons dan voor een correcte manier beloond als je Fair Produce hebt. Zover ik weet niet voor de teler zelf maar wel voor zijn personeel. Het is niet voor niets dat de sector moet proberen te overleven met schaalvergrotingen. Niet voor de winst maar om te kunnen blijven draaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.