Home

Nieuws 471 x bekeken

General Mills zoekt groei buiten VS

Boca Raton – General Mills zoekt groei in opkomende economieën. Dat zei CEO Ken Powell tijdens een conferentie voor investeerders in Florida.

Het bedrijf achter Yoplait-yoghurt, Progresso-soep, Häagen-Dazs-ijs en Cheerios-ontbijtgranen kijkt volgens Powell specifiek naar India, Indonesië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. General Mills zag de groei van de vraag in de VS, haar belangrijkste markt, verzwakken.
In China staat een nieuwe yoghurtfabriek op stapel. General Mills werkt met de Franse zuivelcoöperatie Sodiaal, mede-eigenaar van Yoplait, aan een deal die de leverantie aan China veilig kan stellen. De Chinese economische groei is weliswaar wat afgenomen, maar volgens Powell is nauwelijks sprake van impact op de business. China ontvouwt zich als één van de belangrijkste zuivelmarkten wereldwijd, aldus General Mills.
General Mills kocht enkele jaren geleden voor 1 miljard dollar een belang van 51 procent in het Franse yoghurtmerk Yoplait. Sindsdien is de enige overname de aankoop van de Braziliaanse voedingsproducent (vooral kruiden) Yoki Alimentos geweest, ook voor 1 miljard dollar. Hier geldt dat een economische groeivertraging niet kon voorkomen dat verkopen vorig jaar 20 procent toenamen.

Of registreer je om te kunnen reageren.