Home

Nieuws 4 reacties

'Geen compensatie commerciële schade na uitbraak AVP'

Den Haag – Nederland is niet voor het geven van financiële steun voor compensatie van marktschade voor de varkenssector na een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest bij wilde zwijnen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

"In geval van een uitbraak kan de betreffende lidstaat voor de directe schade financieel gecompenseerd worden volgens de geldende Europese regels. Het is niet gebruikelijk om indirecte schade ten gevolge van een dierziektecrisis te vergoeden. Dit zou kunnen leiden tot onwenselijke precedentwerking", aldus Dijksma. Het onderwerp zal waarschijnlijk besproken worden op de volgende vergadering van de landbouwraad in Brussel.

In Litouwen is eind januari Afrikaanse Varkenspest aangetroffen bij wilde zwijnen. Door de uitbraak heeft Rusland de grens gesloten voor varkensvlees uit de Europese Unie.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Zij zal geen vinger uitsteken om ook maar voor ene dierhouder iets positiefs te doen, wie met haar nog wil overleggen mag ze hebben. Zo zout hebben wij het de laatste 30 jaar niet gegeten.

 • leftturn

  van haar hadden we ook niets te verwachten, maar onze vvd 'vrienden' zijn mede schuldig aan haar positie. Rutte gaat zich liever druk maken om de mensenrechten in rusland, of zou hij vladimir ook de sleutel van de grens gevraagd hebben.
  de eerste keer dat ik vvd stemde kreeg ik van aartsen, nu de tweede keer dit. wat zeggen ze ook al weer van de ezel??

 • henk11

  Ken je het lied van Normaal ,politiek is mien gien bliksem weerd . ?

 • hendriks.albert@gmail.com

  zo

Of registreer je om te kunnen reageren.