Home

Nieuws 805 x bekeken 1 reactie

ForFarmers neemt Engels voerbedrijf over

Lochem – ForFarmers neemt het Engelse voerbedrijf HST Feed Ltd over. Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt.

ForFarmers neemt het volledige aandelenkapitaal van HST Feed over, voor een waarde van 15 miljoen euro.
HST Feed is een voerfabriek gevestigd in Crewe, in het noordwesten van Engeland. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ongeveer 140.000 ton rundvee- en pluimveevoer. HST Feeds wordt onderdeel van BOCM Pauls, de ForFarmers Business Unit in Engeland.

Tom Hiley, directeur van  HST Feeds Ltd. legt uit: "door de strengere eisen van de retail en de noodzaak om kosten in de hand te houden, hadden we een gelijkgestemde partner nodig om de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Synergievoordelen en  de combinatie van het beste van beide bedrijven betekenen een rendementsvoordeel voor onze huidige en toekomstige klanten. Met onze lokale kennis en de middelen van ForFarmers zijn we in staat de uitdagingen van deze tijd aan te gaan en leveren we toegevoegde waarde aan de toekomstige rundvee- en pluimveeboeren in het noordwesten van Engeland."

ForFarmers wil met de overname van HST Feeds Ltd haar leidende rol in de verdere verduurzaming van de voersector, zowel in Engeland als op het Europese vasteland, verder uitbreiden en voortzetten. "Door continu te werken aan efficiëntie en innovaties blijven we concurrerend. Het  innovatieve vermogen van zowel HST Feeds Ltd. als ForFarmers en het combineren van het beste van beide partijen is in het voordeel van onze klanten, nu en in de toekomst", zegt Iain Gardner, COO van ForFarmers in Engeland.

Yoram Knoop, CEO van ForFarmers, zegt dat de overname past in de groeistrategie van het bedrijf. "We blijven kijken naar kansen om de onderneming voor de lange termijn verder te ontwikkelen. We blijven invulling geven aan de 'total feed business-aanpak voor een breder klantenbestand", aldus Knoop.

ForFarmers is als mengvoerfabrikant actief in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. Het bedrijf zet jaarlijks 8,6 miljoen ton voeders af, waarmee het bedrijf marktleider is. Er werken ongeveer 2.200 mensen bij het bedrijf.

Eén reactie

  • Mozes

    Mooi voor de aandeelhouders, voor ons boeren maakt het niets uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.