Home

Nieuws 3088 x bekeken 4 reacties

'Ex-werknemers Agrifirm dupe nieuwe pensioenregeling'

Apeldoorn – Ruim 500 ex-werknemers van Agrifirm zijn de dupe van een nieuwe pensioenregeling bij het bedrijf. Dat meldt vakbond CNV Vakmensen. De pensioenregeling van Agrifirm wordt bij een andere verzekeraar ondergebracht maar ex-werknemers blijven achter bij de oude pensioenverzekeraar Interpolis Solidair. Hierdoor lopen ze volgens de vakbond toekomstige indexaties mis, wat al leidde tot een protestactie bij het hoofdkantoor.

CNV-vakbondsbestuurder Frans van de Veen heeft weinig hoop op een oplossing: "ex-werknemers kunnen niet staken. Deze groep moet dus rekening houden met een lager pensioen dan ze hadden verwacht. En wat gebeurt er over vijf jaar, als het contract met de nieuwe verzekeraar afloopt? Als Agrifirm dan weer met een andere verzekeraar in zee gaat, is opnieuw een groep ex-werknemers de dupe."
Van de Veen ziet vergelijkbare problemen bij onder meer ForFarmers, die ook het pensioen heeft ondergebracht bij Interpolis Solidair. Hij pleit ervoor om de pensioenregeling van een bedrijf, ook als deze wat duurder is, onder te brengen bij een bedrijfstakpensioenfonds, zoals het Molenaarspensioenfonds. "Bij een bedrijfstakpensioenfonds telt de lange termijn." Deze fondsen hebben de ambitie te indexeren op basis van het rendement op het vermogen en zijn door de publicatie van jaarverslagen transparanter.
Agrifirm was niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • krulsaart

  niet zo solidair Interpolis!

 • koestal

  hoe is het met de ex-afnemers ?

 • somporn

  Uit het oog,uit het hart!

 • tinus888

  ... Uiteraard moet u alleen verzekeren wat er echt toe doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.