Home

Nieuws 2 reacties

Europarlement wil bindende klimaatdoelen 2030

Straatsburg - Het Europees Parlement wil dat de nieuwe Europese klimaatdoelen voor 2030 bindend worden. Die oproep deden de Europarlementariërs woensdag in Straatsburg.

Het Europarlement is teleurgesteld in de voorstellen van de Europese Commissie. Die stelde recent voor dat Nederland en andere EU-lidstaten de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 40 procent moeten terugbrengen ten opzichte van 1990. Het EP wil dat de uitstoot met 'ten miste 40 procent' wordt teruggebracht.

Bovendien willen de Europarlementariërs ook dat de EU-landen verplicht worden om 30 procent hernieuwbare energie te gebruiken. Brussel stelde een niet-verplichtende doelstelling voor van 27 procent voor de hele EU en dus niet voor de lidstaten afzonderlijk.

Laatste reacties

  • agratax2

    Als de EU een economisch geheel wil zijn lijkt het me niet gek dat de milieu eisn voor de EU als geheel gelden en niet voor ieder land appart. het ene land heeft meer mogelijkheden om de doelen meer dan te halen, dan een ander die bv. -overbevolkt- is dus minder ruimt heeft voor windenegie dan een grootschalige land met veel openruimte of woenstijnachtige landen met veel onproductief land war zonnecollectoren een mooie bron van inkomen kunnen zijn.

  • joohoo

    Windmolens met een co2 voetprint. Zonepanelen die geluidsoverlast veroorzaken ,we gaan de goede kant op.

Of registreer je om te kunnen reageren.