Home

Nieuws 1270 x bekeken 9 reacties

Eerst 300 euro betalen, dan pas schadevergoeding mogelijk

Den Haag - Er komt een behandelbedrag van 300 euro per aanvraag voor wildschadevergoeding bij het Faunafonds. Dat heeft het IPO, de koepelorganisaties van de provincies, donderdag besloten.

Dit betekent een kostenpost voor boeren die een vergoeding vragen voor wildschade. Het drempelbedrag is te zien als een soort leges: voordat een verzoekschrift in behandeling wordt genomen, moet de indiener van het verzoek het geld overmaken naar het Faunafonds.

De provincies hebben verder afgesproken dat de vergoedingen uit het Faunafonds, dat sinds begin dit jaar onder de provincies valt, in het hele land gelijk blijven en niet per provincie gaan verschillen. De provincies willen ook blijven inzetten op inzet van CO2 om zomerganzen te doden. Het plafond voor de uitkeringen voor schade door zomerganzen blijft op 2 miljoen euro. Wat er gebeurt als dat overschreden wordt, is nog niet bekend.

Laatste reacties

 • Gerd

  wat ward dat een zigarre ut mien egen döske?

 • minasblunders1

  Vergelijkbaar met griffierechten bij de 'onafhankelijke' rechterlijke macht; betalen en geen waar voor je geld (onafhankelijke rechtspraak) krijgen.

 • Gijs Gans

  Je kunt het terugkrijgen van de TBO,s zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid ganzen dus gewoon even een rekening naar natuurmonumenten en de vogelbescherming sturen

 • farmerbn

  Het is maar goed dat we geen olympische spelen organiseren want rusland zal onze regering niet erg steunen ,en met een grote delegatie komen kijken.Maw wijs niet altijd met het vingertje naar anderen en zorg dat je zelf het land eerlijk behandelt.

 • spits761

  farmer bn heeft volgens mij teveel pilletjes geslikt;wat een wartaal!!300 euro dokken om de behandeling in aanvraag te nemen.In belgie zouden ze zeggen;van de zotte!!!Typisch nederland,schuif het maar op het bordje van de boer.

 • Mels

  Linksom of rechtsom,jullie allemaal gaan op de knieen,helaas wen er maar an het gaat nog veel idioter worden. Straks moet je nog in 3 voud een aanvraag indienen om je koe te mogen melken en of de koe het er wel mee eens is enz enz.

 • johannetje

  Geldt dat nu ook voor bezwaarmaken tegen bouwvergunningen en bestemmingsplannen?

 • schoenmakers1

  nee johannetje, die moet je vooraf toestemming vragen anders wordt de aanvraag niet behandeld

 • Hans Sudfryslan

  Johannetje , Hou er vast maar rekening mee dat dit straks ook gaat gebeuren in Nederland . Ze zien overal wel iets in om de bezwaarmaker lichter in de portemonnee te maken al zit er tegen woordig meer pasjes in dan geld .

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.