Home

Nieuws 624 x bekeken

DuPont Pioneer gaat weersinformatie vermarkten

Wilmington – DuPont Pioneer stort zich op het vermarkten van weersinformatie en instrumenten die boeren moeten helpen hun graan te verhandelen. De producent van zaaigoed tekende hiertoe een overeenkomst met DTN, dat al data over het weer en de grondstoffenmarkten levert. De informatie zal volgens de partijen verbeteren omdat DuPont Pioneer haar kennis over de akkerbouw inbrengt.

DuPont Pioneer bracht tussen 2012 en 2013 ruim 8 miljoen hectare akkerbouwgrond in de VS 'in kaart'. Drie maanden geleden tekende het bedrijf uit de Amerikaanse staat Delaware een overeenkomst met trekkerbouwer John Deere voor het combineren van datastromen. Concurrent Monsanto zet ook vol in op precisielandbouw en nam daartoe onlangs het Californische weerbedrijf The Climate Corporation over. DTN komt uit Nebraska en is eigendom van het Franse Schneider Electric.

Of registreer je om te kunnen reageren.