Home

Nieuws 2 reacties

Dijksma kan invoer foie gras niet verbieden

Den Haag - Hoe verwerpelijk staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) de praktijk van dwangvoedering voor de productie van foie gras ook vindt, zij ziet geen juridische mogelijkheden de import van de Franse delicatesse te verbieden.

Dat schrijft zij aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van de Partij voor de Dieren. Nederland is voor een verbod op dwangvoedering, maar in de Europese regelgeving is dat nog niet geregeld. Het is aan de Europese rechters daar nog een uitspraak over te doen, zegt Dijksma.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    maar ze kan het toch wel verbieden om in nederland te produceren, of is dat al lang gedaan, zou ik ook niet van staan te kijken, en ja de consument die intreseerd het niet zoveel

  • Marco22

    Nederland kan alles verbieden wat betreft productie op eigen grondgebied maar op import kan Nederland niets kijk maar naar nertsenverbod. Bont van nertsen kan Nederland niet tegen houden. Vrij verkeer van goederen en diensten remember.

Of registreer je om te kunnen reageren.