Home

Nieuws

Danish Crown lijft Pools Sokolow in

Randers - Danish Crown koopt van het Finse slachterijbedrijf HKScan het resterende belang van 50 procent in het Poolse Sokolow. Het Deense vleesconcern betaalt 180 miljoen euro voor deze overname, zo heeft het vrijdag bekendgemaakt.

Danish Crown en HKScan zijn 10 jaar lang partners geweest in Polen. "In die tijd hebben we heel goed samengewerkt en een fantastische groei van omzet en resultaat gerealiseerd. Die ontwikkeling willen we voortzetten en daarvoor is een situatie met één eigenaar de juiste weg", licht directietopman Kjeld Johannesen van Danish Crown toe. De overname past volgens hem volledig in de concernstrategie om te investeren in de veredeling van voedingswaren. Sokolow is een sterke merknaam in Polen en blinkt uit in de productie van worst, vleeswaren en andere veredelde vleesproducten, maar is ook Polens koploper bij de verwerking van rundvee en de op twee na grootste varkensslachter, aldus Danish Crown. Sokolow draaide met 6.500 medewerkers en zeven productievestigingen in 2013 een omzet van om en nabij de 740 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.