Home

Nieuws

Cosan koopt spoorwegexploitant

São Paulo – De grootste Braziliaanse suikerproducent, Cosan, wil voor 3 miljard dollar (2,2 miljard euro) spoorwegexploitant America Latina Logistica (ALL) overnemen. Cosan wil door de deal snellere levering van suiker aan de wereldmarkt mogelijk maken. Op dit moment kunnen exporteurs in Brazilië door een slechte infrastructuur qua levertijden vaak nauwelijks concurreren met exporteurs in andere landen.

Cosan wil ALL fuseren met haar logistieke divisie Rumo, waardoor de grootste logistieke speler van Zuid-Amerika ontstaat. Het fusiebedrijf is volgens opgave van Cosan circa 4,7 miljard dollar waard en zal eigenaar zijn van 13.000 kilometer spoor in zes Braziliaanse staten en tevens beschikken over zeven terminals in deelstaat São Paulo. Het Braziliaanse spoor zit vaak in oogsttijd 'verstopt' en veel agrarische producten leggen met vrachtauto's over slechte wegen vele honderden kilometers af naar exporthavens.
Door een ruilactie met aandelen komt 63,5 procent van het bedrijf in handen van ALL-aandeelhouders maar Cosan benoemt de meerderheid van de bestuursleden. Cosan werkt met Shell samen in de productie van bio-ethanol.

Of registreer je om te kunnen reageren.