Home

Nieuws 4 reacties

CDA Brabant wil hulp voor verplaatsen veehouder

Den Bosch - De CDA-fractie in Provinciale Staten van Noord-Brabant vindt dat de provincie zich moet inspannen voor bedrijven die op grond van rijksplannen moeten wijken, maar die op een nieuwe plek niet verder kunnen vanwege beperkingen door de Natuurbeschermingswet.

De Statenfractie heeft een vraag gesteld naar aanleiding van de klem waarin een melkvee- en akkerbouwbedrijf uit Werkendam is terecht gekomen. Het bedrijf moest in 2002 wijken voor stedelijke uitbreiding in Zuid-Holland. In 2004 bleek dat de plek waarnaar het bedrijf was verhuisd, op slot ging vanwege de Ruimte voor de Rivier. Er werd een nieuwe locatie gevonden in de gemeente Woudrichem. Maar de ontwikkelingsmogelijkheden daar werden gedwarsboomd door een uitspraak van de Raad van State, die een streep zette door de saldering via de ammoniakbank.

Statenlid Ronald van Vugt vindt dat de provincie op korte termijn alle denkkracht moet mobiliseren om de problemen van het bedrijf op te lossen. Dit gaat volgens Van Vugt niet om een standaard-situatie. Van Vugt vindt de situatie extra pijnlijk nu gebleken is dat ambtenaren de situatie in een onderlinge e-mailwisseling hebben afgedaan als 'een gevalletje van jammer maar helaas'. Volgens de ambtenaar kan de ondernemer nog ruimte voor ontwikkeling realiseren als hij zelf ammoniakrechten aankoopt en die saldeert.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Laat de cda dit maar betalen immers het in hun beleidt of anders zlto.
  Geen cent zou een gemeente van belasting geld moeten besteden aan dit.
  Anders koud saneren als cda of zlto niet wil betalen.

 • schoenmakers1

  geeft precies aan(#1)hoe sommige burgers tegen de boer aankijken, een zak geld waar je van alle kanten van mag stelen

 • alco1

  Schoenmakers. Ze willen zelfs de baas spelen over die zak geld, waarin ze zelf niets inbrengen, ja zelfs zelf van snoepen.

 • bankivahoen

  Een en al fustratie #1 geeft blijk aan hoe sommige lieden in het leven staan. Zelf diep ongelukkig en vol haat , zelf niks bereikt en dit ook niet nastreven maar alles botvieren op mensen die wel iets toevoegen aan de maatschappij !

Of registreer je om te kunnen reageren.