Home

Nieuws 446 x bekeken

Britse Co-op verkoopt boerderijen

Londen – De Britse Co-op Group gaat zijn boerenbedrijven verkopen. Dat gebeurt in het kader van een grote reorganisatie om de oplopende verliezen binnen de groep in te dammen.

Dat meldt de economische redactie van de BBC. Co-op Group is een ledenorganisatie met een breed scala aan activiteiten, uiteenlopend van eigen boerderijen, een begrafenisonderneming, een bank, een keten apothekers, een reisorganisatie en vele honderden supermarkten en kleinere winkels. De landbouwtak omvat vijftien boerderijen met in totaal 17.200 hectare waar vooral graan op geteeld wordt. Vandaag de dag leveren die boerderijen nog maar een fractie van de voeding die in de eigen winkels wordt verkocht. Het overgrote deel graan gaat naar meelfabrieken en andere afnemers.

Volgens een bericht van de BBC zijn de verliezen van de groep afgelopen jaar tot bijna 2,5 miljard euro opgelopen. Vorig jaar moest de Co-op-bank al een financiële injectie krijgen om overeind te blijven. Daarnaast wordt waarschijnlijk ook de keten apothekers in de etalage gezet. Die bedrijven hebben in toenemende mate te kampen met de bezuinigingen op de nationale gezondheidszorg.

Of registreer je om te kunnen reageren.