Home

Nieuws 11 reacties

Brits voedsel voor groot deel 'nep'

Londen - Na het paardenvleesschandaal wacht het Verenigd Koninkrijk nu ook een nepvoedselschandaal.

Uit een grootschalige laboratoriumtest blijkt dat zeker een derde van de voedselproducten in de winkel niet bevat wat wordt beweerd of foutief is geëtiketteerd. Dat meldde The Guardian zaterdag.

Er wordt mozzarella verkocht die voor minder dan de helft uit kaas bestaat, ham op pizza's die bestaat uit gevogelte of een vleesemulsie en bevroren garnalen die voor de helft uit water bestaan, blijkt uit de laboratoriumbevindingen. Ook is er rundvlees vermengd met varkensvlees en gevogelte.

Een kruidenthee bleek geen kruiden te bevatten en geen thee te zijn, maar glucosepoeder met daarin een medicijn tegen obesitas. De 'thee' bevatte dertien keer de normale dosis van het medicijn dat door een deskundige moet worden voorgeschreven.

Voor de test zijn negenhonderd monsters genomen uit consumentenvoedsel dat wordt verkocht in het Engelse West Yorkshire. Experts vrezen dat de tests een weerspiegeling zijn van landelijke voedselverkoop. De bevolking loopt mogelijk gevaar, omdat er voor overheden minder geld beschikbaar is voor controle op en analyse van voedsel.

Laatste reacties

 • Buurman

  De Engelse ziekte bestaat al lang

 • Mozes

  Er is geen land ter wereld waar producenten van voedsel zo door supermarkten worden uitgeknepen dan in Engeland. Producenten zijn steeds op zoek naar goedkopere productiemethoden om het hoofd boven water te houden met het bovenstaande als resultaat.

 • chiel.slinkman

  Het is ook nooit de schuld van de producenten of wel? Het is altijd zo makkelijk om de schuld ergens anders neer te leggen.

 • landboer

  Mozes heeft gelijk slinkman je bent daar slecht af als producent

 • agro1

  welke onnozelaar denkt, dat het, waar dan ook in de EU anders is??? de fout ligt niet bij de eerlijke producent, maar bij de industrie, in de verwerkende keten vindt het deels gelegaliseerde geknoei plaats. komt nog veel meer uit. het hek is weer een beetje verder van de dam. het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag...Schweiz vorwaerts, grunnegen forever en ciolos boppe!!!

 • politiek

  Wat betreft legalisering van geknoei , dat is in Nederland echt niet minder. Laboratoria verbazen zich erover dat niet alle uitslagen , die over de normwaarde zitten betreffend onderzoek schadelijke stoffen , verwerkt worden in rapporten en verslaglegging. Maar wie knoeit er dan eigenlijk. ? De producent als leverancier van de grondstoffen die over de normwaarde zitten of degene die de uitslagen weet weg te werken , of beiden ?

 • minasblunders1

  Tja Politiek, de overheid heeft het nodige te verbergen. Kijk maar bij de werkwijze bij schone-grondverklaringen; alle uitkomsten die niet in het straatje passen worden gewoon aan de kant gegooid. Net zolang tot een monster 'voldoet'. En kijk maar bij de werkwijze bij Dienst Regelingen; mestgegevens kloppen nooit (kunnen ook niet kloppen), dus ook maar aan de kant gegooid. Waarom dan niet met laboratoriumuitslagen?

 • politiek

  Tja Minasblunders1, U vraagt aan mij waarom niet met laboratoriumuitslagen. ? Omdat ik bedoel uitslagen van aflatatoxine en (groei)hormonen in de veehouderij. Voedselveiligheid dus. Gevolgen zijn o.a. diverse gevaren voor kankersoorten bij de mens , diabetes , hart en vaatziektes, enz. tot misvormde kinderen toe.
  Is uw vraag beantwoord. ?

 • minasblunders1

  Politiek, het was een retorische vraag.

 • Mozes

  @politiek, als jij zo bezorgd bent om de volksgezondheid waarom heb je dan vroegere jaren op jou varkensbedrijf MPA vervuilt voer ingekocht?

 • politiek

  Beste Mozes. Dat was geleverd. Niet alleen op mijn bedrijf maar ook op duizenden andere veehouderij bedrijven in Nederland is het geleverd aldus de vertrouwelijke rapporten. Ook op rundveebedrijven. Niet alleen MPA speelde een rol. Ook 17-beta oestradiol is gebleken. Jarenlang en structureel.
  De zwijgplichten die kamerleden zijn opgelegd over voedselveiligheid , hormonen in voer en vlees !! , is opmerkelijk.
  Waneer er op bepaalde stukken een geheimhouding rust , kunnen er afspraken over gemaakt worden hoe met die informatie om te gaan, maar dat mag geen reden zijn om geen openheid te geven..

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.