Home

Nieuws

Agro Limburg start marktplaats voor mestcontracten

Sevenum - Mesthandel Agro Limburg heeft een marktplaats opgezet voor mestverwerkingscontracten.

Het initiatief richt zich op veehouders die hun mestverwerkingsplicht willen overdragen aan een andere veehouder via een vervangende verwerkingsovereenkomst (VVO).

Agro Limburg wil veehouders helpen bij het organiseren van hun mestverwerkingsplicht door vraag en aanbod op internet samen te laten komen en heeft daarom mestverwerkingsplicht.nl opgericht. Boeren die mest moeten verwerken maar dit niet willen, kunnen hun verwerkingsplicht overdragen aan een andere veehouder. Veehouders kunnen een grote verwerkingscapaciteit afsluiten dan nodig is om de eigen mestverwerkingsplicht te voldoen. Zij bieden zo andere veehouders, voor wie verwerking te duur is, de mogelijkheid hun mestoverschot over te dragen maken zo hun overcapaciteit te gelde. Dit gebeurt via een VVO.

Mestverwerkingsplicht.nl brengt vraag en aanbod van mestverwerking bij elkaar. Een veehouder die voor een bepaalde hoeveelheid mest op zoek is naar een mestverwerker registreert zich op de website. Vervolgens ziet hij aanbiedingen van verwerkende veehouders met 'overcapaciteit' die een bepaalde hoeveelheid aanbieden tegen een bepaalde prijs. De veehouder accepteert zo'n aanbieding of hij dient bij de aanbieder een verzoek in voor een ander volume of hij plaatst zelf een aanbieding op de website. Agro Limburg regelt de administratieve en financiële afhandeling van de VVO's. Hiervoor rekent het bedrijf 75 euro, exclusief btw.

Of registreer je om te kunnen reageren.