Home

Nieuws 3254 x bekeken 1 reactie

ABN Amro wil meer krediet verstrekken

Alphen aan den Rijn – ABN Amro wil graag extra krediet verstrekken in de agrarische sector, maar daarbij zal wel kritisch gekeken worden naar de bedrijven. "Er is dit jaar, in tegenstelling tot vorig jaar bij de bank meer ruimte om krediet te verstrekken", zegt Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN Amro tijdens een bijeenkomst van de bank in Alphen aan den Rijn.

De agrarische sector is volgens Zalm een van de betere sectoren waar ABN Amro in actief is. "Het is voor ons een veilige sector. De agrarische sector is het algemeen tamelijk goed in het nakomen van afspraken", zegt de bestuursvoorzitter. Toch blijft de bank kritisch bij het verlenen van krediet, ervaren boeren. "Zo makkelijk als het ging in 2005 en 2006 zal het nooit meer worden", reageert Zalm. Hij wijst erop dat bij het verlenen van krediet niet alleen naar de boekhoudkundige cijfers wordt gekeken, maar ook naar het management van het bedrijf. "Een slechte manager kan een bedrijf met goede cijfers ook snel kapot krijgen", beargumenteert Zalm.  Hij voegt eraan toe dat de bank best bereid is om boeren de winter door te helpen als er slechte prijzen zijn. "En dat lukt ook aardig. Het aantal faillissementen in de agrarische sector is laag."

Voor het verstrekken van leningen aan het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector is ABN Amro in gesprek met pensioenfondsen om gezamenlijk leningen te verstrekken.  "De boer merkt daar aan de voorkant niets van. Maar voor de bank is het aantrekkelijker omdat ze dan de lening deels kunnen onderbrengen bij een pensioenfonds."

Eén reactie

  • wmeulemanjr1

    '' best bereidt boeren de winter door te helpen als de prijzen slecht zijn???'' Natuurlijk kun je dit roepen want dan gaat de ''bank aan het stuur staan' en word je 'bedrijfsleider van de bank' voor slavenloon??

Of registreer je om te kunnen reageren.