Home

Nieuws 725 x bekeken

Winst ConAgra gedecimeerd

Omaha – ConAgra heeft het afgelopen kwartaal, het tweede van een gebroken boekjaar, een winst geboekt van $10 miljoen (€8,1 miljoen), tegen $248,7 miljoen een jaar eerder. De omzet van de Amerikaanse voedingsgigant daalde 1,7 procent tot omgerekend €3,38 miljard. Het bedrijf schreef in het kwartaal $247 miljoen af op haar productie voor huismerken.

Het bedrijf uit de staat Nebraska zag prijzen voor haar merkproducten sterk onder druk staan. ConAgra is onder meer eigenaar van Bertolli, Slim Jim en Healthy Choice. De onderneming produceert een breed pallet producten waaronder pindakaas, ontbijtgranen, pasta, sauzen en worst. De omzet van eigen merken daalde 2 procent tot omgerekend €1,6 miljard, door zowel een kleiner volume als lagere prijzen.
De echte pijn zat echter in een herwaardering van haar private label activiteiten. Begin 2013 kocht ConAgra voor $4,95 miljard huismerkproducent Ralcorp maar heeft nog veel werk te verzetten om het bedrijf gezond te maken. De margedruk is door moordende concurrentie enorm en het verkoopvolume daalde in het kwartaal 6 procent. Het bedrijf verwacht dat de divisie pas in fiscaal 2016 op jaarbasis groei kan realiseren.
De "commerciële voeding"-divisie zag de omzet met 2 procent stijgen tot omgerekend bijna €900 miljoen. De divisie maakt onder meer aardappelproducten, bakkerijproducten en smaakstoffen – grotendeels voor derden. Onderdeel is aardappelverwerker Lamb Weston. Het onderdeel, met onder meer een fabriek in Nederland, zag zowel winst als omzet stijgen. Lamb Weston profiteerde van een oogst met veel aardappelen van goede kwaliteit.
De Aziatische fastfoodmarkt was wel uitdagend voor Lamb Weston.

Of registreer je om te kunnen reageren.