Home

Nieuws

Unilever laat gevecht over mayonaise zitten

Englewood Cliffs - Unilever ziet af van een rechtszaak tegen de Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant Hampton Creek. Die werd vorige maand nog door Unilever aangeklaagd, omdat het bedrijf consumenten zou misleiden door zijn eiervrije product Just Mayo als mayonaise te verkopen.

De voedingsmiddelengigant wees daarbij op Amerikaanse regels, die stellen dat een saus alleen mayonaise mag worden genoemd als er eieren in zijn verwerkt. Door Just Mayo als een gezondere en meer duurzame variant mayonaise in de markt te zetten, zou Hampton Creek de verkoop van het Unilever-merk Hellman's schaden.

Unilever liet vrijdag echter weten dat het Hampton Creek de mogelijkheid wil bieden zelf zijn labels aan te passen, in overleg met de branche en toezichthouders. Het Brits-Nederlandse bedrijf zei daarbij het streven van Hampton Creek naar 'een duurzamere wereld' te delen.

Of registreer je om te kunnen reageren.