Home

Nieuws 1 reactie

Tonnen voedsel in Italië in beslag genomen

Rome - De Italianen staan bekend om hun restaurants en hun verfijnde keuken, maar in de voedingswinkels is veel mis. De Italiaanse voedsel- en warenautoriteit heeft bij meer dan tweeduizend controles in winkels in heel Italië meer dan 120 ton bedorven zuivel, snoepgoed, vis, fruit en groente in beslag genomen.

Zo lag in een winkel snoepgoed waarvan de uiterste bewaardatum al zeven jaar was verstreken en was er in de zuidelijke regio Apulië een Chinees restaurant waar de gerechten te midden van teken en andere insecten werden bereid.

Bij de operatie 'Veilig Kerstmis' bleek dat 20 procent van de gecontroleerde winkels voorschriften op het gebied van de hygiëne overtrad. Sommige boden voedingsmiddelen aan die in eigen huis geproduceerd zouden zijn, maar in werkelijkheid vers uit de fabriek bleken te zijn gekomen. Biologische producten bleken die benaming niet te verdienen. Meer dan 650 mensen kregen een proces-verbaal en er werden boetes van in totaal €670.000 uitgedeeld.

Eén reactie

  • Jaap39

    Verrassend?

Of registreer je om te kunnen reageren.