Home

Nieuws 2 reacties

Stroloods in vlammen op

Zaamslag - Bij een brand in een schuur met stro in het Zeeuwse Zaamslag (gemeente Terneuzen) is zondagavond asbest vrijgekomen. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland laten weten.

Het asbest is in de directe omgeving van de schuur terechtgekomen. Mensen die in het gebied wonen, zijn maandag door de gemeente geïnformeerd.

De loods met stro van een foeragehandel ging geheel verloren.  De loods had een omvang van ongeveer 2.500 vierkante meter. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek ingesteld. De omvang van de schade is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning bij de loods bleef gespaard.

Omwonenden werd tijdens de brand al gevraagd om ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatiesystemen uit te zetten. Er kwam veel rook vrij bij de brand die zondagavond begon. De brandweer is nog uren bezig met het blussen van de brand aan de Steenovens in Zaamslag. Volgens de veiligheidsregio gaat dat zeker tot maandagochtend duren en wellicht zelfs langer.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.