Home

Nieuws 1520 x bekeken

SHV lanceert bod op Nutreco

Amersfoort - Handelsconglomeraat SHV heeft zijn overnamebod op diervoederproducent Nutreco vrijdag gelanceerd. SHV biedt €44,50 per aandeel. Het bod wordt gesteund door het bestuur van de diervoerproducent.

Nutreco geeft aandeelhouders tot 17 februari de tijd in te gaan op het bod. Het concern belegt op 9 februari een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waar meer informatie over het bod wordt verstrekt.

Volgens Nutreco heeft de voorgestelde transactie 'een zeer grote kans van slagen'. Vorige maand had SHV het bod op het concern verhoogd van €40,00 naar €44,50 per aandeel. Het fors verhoogde bod volgde op een voorgenomen bod van €43,50 van agriconcern Cargill en private equity huis Permira, die het bedrijf na overname willen splitsen.

SHV wil de hoofdactiviteiten bij elkaar houden. SHV is een handelsconglomeraat in familiehanden. Topman Knut Nesse van Nutreco wil visvoer- en diervoedingsdivisies bij elkaar houden om de internationale strategie meer 'body' te geven en voor het bundelen van onderzoeks- en ontwikkelingskrachten. De onderneming wil wel af van de vlees- en mengvoerbedrijven in Spanje en Portugal. Cargill wil de visvoerdivisie overnemen en Permira de diervoedingsdivisie.

Nutreco heeft met SHV afgesproken dat het alleen een nieuw bod accepteert als dat 8 procent hoger is dan het laatste bod van SHV. Dat betekent dat Cargill en Permira ten minste €48,06 per aandeel moeten bieden.

Nutreco bracht vrijdag ook de resultaten van het derde kwartaal naar buiten. De winst steeg met 0,7 procent ten opzichte van jaar eerder, naar €55,4 miljoen. De omzet daalde met 4 procent tot €1,4 miljard.

Of registreer je om te kunnen reageren.