Home

Nieuws

SHV heeft een vijfde deel van Nutreco in handen

Amsterdam - Investeringsmaatschappij SHV heeft op 29 december 847.836 aandelen Nutreco gekocht voor een gemiddelde prijs van €44,34. In totaal heeft SHV nu 13.492.122 gewone aandelen Nutreco in zijn bezit, wat neerkomt op een totaal belang van 20,1 procent in Nutreco.

Begin deze maand bracht de investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen een officieel bod uit op de producent van dier- en visvoeders van €44,50 per aandeel, inclusief dividend. SHV is van plan Nutreco in te lijven. Wanneer SHV 66,6 procent van de aandelen in bezit heeft, zal het een gestand bod doen. Aandeelhouders kunnen tot en met 17 februari 2015 17.40 uur hun aandelen aanbieden aan SHV.
Met het bod wordt Nutreco gewaardeerd op €2,988 miljard. Het bod betekent een premie van 58 procent op de slotkoers op 17 oktober 2014, de laatste slotkoers voor het eerste bod werd uitgebracht, aldus SHV.
SHV heeft toegezegd Nutreco niet op te zullen breken, als de overname slaagt. Het investeringsbedrijf ondersteunt de strategie van Nutreco en heeft ermee ingestemd dat het hoofdkantoor en het centrale management in Nederland zullen blijven en er geen ontslagen zullen vallen. De raad van bestuur en de raad van commissarissen van Nutreco bevelen het bod aan bij aandeelhouders.
Inmiddels hebben de Europese Commissie en Turkse toezichthouders goedkeuring gegeven voor de overname.
Vandaag werd bekend dat de enige mogelijke concurrent, Cargill inc (CRG.XX), afziet van een bod op Nutreco.

Of registreer je om te kunnen reageren.