Home

Nieuws 461 x bekeken

Resultaat bio-ethanolfabrikant CropEnergies in het rood

Mannheim - CropEnergies heeft als gevolg van het instorten van de bio-ethanolprijzen in Europa in de eerste drie kwartalen van 2014/15 een negatief resultaat gedraaid. Voor belasting en rente belandde de dochter van de Duitse bietenverwerker Südzucker voor €6 miljoen in het rood.

In de vergelijkbare periode van het vorige boekjaar draaide CropEnergies een positief ebit-resultaat van €38 miljoen. De omzet steeg wel, namelijk met 10 procent ten opzichte van vorig jaar naar €626 miljoen. Dat heeft het beursgenoteerde bedrijf bekendgemaakt in een tussentijdse mededeling.

Eind november was het bio-ethanolprijsniveau slechts €447 per kubieke meter. November vorig jaar was dat nog €515. Voor het jaar als geheel verwacht CropEnergies een operationeel resultaat (ebit) van 0 tot min €20 miljoen. Nieuwe en positieve impulsen voor de bio-ethanolmarkt verwacht de fabrikant na april volgend jaar, afhankelijk van de besluitvorming in de EU die dan getroffen wordt over de inzet van biobrandstoffen tot 2020 en verder. Het definitieve derde-kwartaalsrapport presenteert CropEnergies op 12 januari.

Of registreer je om te kunnen reageren.