Home

Nieuws 1321 x bekeken 3 reacties

Olieprijs gaat weer hard omlaag

Amsterdam - De olieprijs stond maandag opnieuw stevig onder druk. Na een aanvankelijk herstel zakten de belangrijkste graadmeters aan het begin van de maandagavond opnieuw naar het laagste niveau in jaren.

De prijs van een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging bijna 3 procent omlaag naar $57,75. Amerikaanse olie werd 2,8 procent goedkoper en kostte $53,15 per vat. In beide gevallen staat de prijs nu op het laagste niveau sinds mei 2009.

De olieprijs is afgelopen halfjaar gehalveerd. Door de toenemende productie van olie uit Amerikaanse schalievelden groeit het aanbod hard, terwijl de vraag minder sterk toeneemt dan voorheen.

Laatste reacties

 • agro1

  wij leveren al jaaaaren veeeel te goedkoop graan, weten ze ook eens hoe het voelt. affijn, komt wel goed, met dat graan dan he?? poetin, deurgaan!!!!

 • alco1

  En dan te bedenken dat kost (win) prijs slechts 15 euro per vat is.
  Het zal een enorme wending in de internationale economie teweeg brengen.

 • joannes

  De olie win kostprijzen verschillen per locatie @alco1: http://en.wikipedia.org/wiki/Price_of_oil
  Daarvoor was die coöperatie nodig. Nu de US zelf kan produceren en niet meer gechanteerd kan worden, valt de coördinatie weg! En moeten producenten onderling ruzie maken over wie gaat minderen! Het lijkt wel een beetje op melk producenten. Veel praten en discussiëren over lage prijzen maar ondertussen voor het marktaandeel de prijs naar de vloer concurreren om geen marktaandeel te verliezen. Overigens lage brandstofkosten is slecht nieuws voor graan, mais en soja prijzen want het wordt goedkoper ze te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.