Home

Nieuws 7 reacties

Nieuw GLB-systeem wekt woede Britse boer

Londen – De ingewikkelde registratie voor de inkomensrechten onder het nieuwe Europese landbouwbeleid wekt steeds meer woede op onder de Britse boeren.

Ook het feit dat boeren en tuinders alleen online een aanvraag in kunnen dienen, zet veel kwaad bloed.

De Britten stellen dat het systeem op zich al ingewikkeld is maar dat dat nog eens erger wordt doordat de regering nog altijd veel details niet heeft ingevuld. Voorzitter Meurig Raymond van de National Farmers Union: ''Wij krijgen veel bezorgde telefoontjes en mails van onze leden. Het is van essentieel belang dat het beleid nu zo snel mogelijk in werkbare regels wordt omgezet. Daarbij gaat het met name ook om akkerbouwers van wie verwacht wordt dat ze drie verschillende gewassen gaan telen en groenzones langs hun land in stand houden.''

Inmiddels heeft de vorige minister van plattelandszaken Caroline Spelman bij de banken aangedrongen op soepelheid tegenover boeren die door de dreigende vertraging bij de uitbetaling in financiële nood dreigen te komen.

Laatste reacties

 • maiskolf

  Ook bij de nederlandse boer wekt dit tot woede. !!

 • g.g

  klopt vooral bij mensen die 1 gewas verbouwen , deze worden verplicht om 2 of 3 gewassen te verbouwen en aan vergroening te doen.Ik kon het eerst niet geloven maar is echt waar .

 • joohoo

  Vergroeningseisen ???. De grootste afbraak van natuur sinds 1945!.

 • Mels

  @GG,Is dat werkelijk zo zot? Geld dat dus ook voor boeren die alleen op gehuurd land aardappels,kool of tulpen telen. De zogenaamde reizende boeren??? Let wel niet en en maar of of

 • joohoo

  Het verplicht stellen van groenbemester na mais heeft op zandgrond een rem gezet op vruchtwisseling!. Continuteelt is een wettelijke maatregel. Door grasland buiten de gewasrotatie te plaatsen is de melkveehouder verzekerd van een inkomensbasis. de vergroening is zodanig gecompliceerd dat het telen van voedergewas voor veehouderij niet meer is toegestaan of beperkt tot de varkenshouder. Derogatie stond aan de basis voor het verdwijnen van graanteelt op zandgrond!.

 • agro1

  en nog is het graan niks waard en is de fourragemarkt totaal ingestort.

 • wess

  Het is ook in Nederland heel ingewikkeld geworden,reken alleen het inloggen met E-herkenning maar. Als je dan op het klantportaal bent kost het zoeken om de juiste rubrieken te vinden.

  Herman

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.