Home

Nieuws 1 reactie

Natuur- en milieuorganisaties dreigen met rechtsgang over energieakkoord

Den Haag - Natuur- en milieuorganisaties dreigen met juridische stappen tegen de energiebedrijven E.ON, NUON, Essent en GDF Suez als zij blijven weigeren om afspraken in het Energieakkoord na te komen. Dat hebben Greenpeace Nederland, Natuur & Milieu, Wereld Natuur Fonds en Milieudefensie donderdag in een gezamenlijke verklaring bekendgemaakt.

"Al maandenlang proberen zij in gesprekken met de milieuorganisaties en de overheid om onder de duurzaamheidseisen uit te komen waar zij eerder mee akkoord zijn gegaan'', stellen de organisaties. Volgens de belangenbehartigers lappen de energiebedrijven onder meer afspraken aan hun laars over de certificering van bossen, waar duurzaam hout vandaan moet komen.

"E.ON, NUON, Essent en GDF Suez verwerken met liefst €4 miljard subsidie hele boomstammen tot snippers om bij te stoken in kolencentrales en verkopen dit als groene stroom aan consumenten. Bij zulke bedragen is het minste wat je mag vragen dat deze bomen uit gecertificeerde bossen komen, wat we ook afspraken in het Energieakkoord'', aldus Joris Thijssen, campagnedirecteur Greenpeace Nederland.

De energiebedrijven stellen voor om alleen de fabriek te certificeren die boomstammen verwerkt tot korrels die kunnen worden bijgestookt in kolencentrales.

Eén reactie

  • agratax2

    Willen we de CO2 uitstoot reduceren en onze energie consumptie niet naar beneden bijstellen is er maar 1 uitweg >kernenergie<. Al het andere is werken in de marge, politiek mooi praten en Zwarte Pieten om een schuldige aan te wijzen zonder de grootste boosdoener >een ongeremd groeiende wereld bevolking< buiten schot te laten.

Of registreer je om te kunnen reageren.