Home

Nieuws 1282 x bekeken

Louis Dreyfus zoekt nieuwe directeur

Rotterdam – Mayo Schmidt wordt toch niet de nieuwe CEO van Louis Dreyfus Commodities BV, één van de grootste agrarische handelshuizen wereldwijd.

Schmidt en de Frans-Nederlandse onderneming zijn het niet eens geworden over de voorwaarden van Schmidt's aanstelling. Het bedrijf start een zoektocht naar een andere CEO.
Schmidt stond meer dan 10 jaar aan het hoofd van de Canadese graanhandelaar Viterra. Schmidt heeft zowel een Amerikaans als Canadees paspoort en werd in november aangekondigd als opvolger van Claude Ehrlinger, die in juni afgetreden Ciro Echesortu op interim-basis opvolgde. Ehrlinger, die als vice-CEO verder zou gaan, blijft nu waarnemend CEO.
Louis Dreyfus Commodities, vorig jaar goed voor een omzet van $63,6 miljard (€52,3 miljard), wil graag een CEO die van buiten de onderneming komt. Het bedrijf wil haar omzet de komende jaren fors opvoeren. Louis Dreyfus Commodities concurreert onder meer met Cargill, ADM, Bunge en Nidera.

Of registreer je om te kunnen reageren.