Home

Nieuws 571 x bekeken 1 reactie

Kamer wil nieuw overleg over Engbertsdijksvenen

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) moet proberen een betere oplossing te vinden voor het natuurgebied Engbertsdijksvenen, zodat zowel de betrokken ondernemers, als de natuur voldoende aan hun trekken komen.

Dat heeft de Tweede Kamer in een motie uitgesproken. De motie, ingediend door Rudmer Heerema van de VVD, werd mede ondertekend door Jaco Geurts (CDA),  Elbert Dijkgraaf (SGP) en Dion Graus (PVV).

De bescherming van het hoogveengebied in Twente heeft grote gevolgen voor de waterhuishouding van het omliggende landbouwgebied. De Kamer vraagt de staatssecretaris om in overleg te treden met de betrokkenen om tot een betere oplossing te komen.

Eén reactie

  • haj146

    Goeie zaak,
    laat dit idiote plan es van tafel geveegd worden. tientallen miljoenen zo niet honderden, verprutsen voor slechts 1 ha hoogveen aan te laten groeien. Dat het behouden wordt oke, maar een bufferzone gaat veel te ver!

Of registreer je om te kunnen reageren.