Home

Nieuws

Kamer steunt creatieve oplossing voor Rhoon

Den Haag - De Tweede Kamer heeft in grote meerderheid een PvdA/VVD-motie aangenomen om creatieve oplossingen te zoeken voor het Buijtenland van Rhoon, zoals oud-minister Cees Veerman heeft geadviseerd.

De motie van Rudmer Heerema (VVD) en Lutz Jacobi (PvdA) dringt erop aan om oog te hebben voor de wensen van de bevolking. Aanvankelijk bestond het idee om in het gebied 300 hectare natte natuur te realiseren. Veerman adviseerde om in plaats daarvan akkernatuur te maken, waarin boeren ook een plek hebben.

Met het idee van Veerman wilden de gemeente Alblasserwaard, de provincie Zuid-Holland en het Rijk de impasse doorbreken.

Een aantal van de vijftien boeren zal vertrekken, omdat ze niet binnen het advies van Veerman kunnen werken.  Anderen kunnen daarbinnen juist wel emplooi vinden. De provincie heeft €100 miljoen voor de plannen beschikbaar. De natuurplannen bij Rhoon maakten deel uit van de natuurcompensatie voor de uitbreiding van de haven van Rotterdam.

Of registreer je om te kunnen reageren.