Home

Nieuws 923 x bekeken 1 reactie

Iets meer akker- en weidevogels in Flevoland dit jaar

Lelystad - Het jaar 2014 was voor de weide- en akkervogelbeschermers in Flevoland een goed jaar. In tegenstelling tot de landelijke trend nam het aantal broedparen in deze provincie niet af, maar juist iets toe.

Ook het aantal succesvolle nesten was dit jaar relatief hoog. Dat blijkt uit jaarverslag Weide- en Akkervogelbescherming 2014 van Landschapsbeheer Flevoland.
Weidevogelvrijwilligers zoeken in het voorjaar nesten van weide- en akkervogels en markeren deze, zodat ze zichtbaar zijn voor de boer. Door bij het zaaien, poten en maaien om nesten heen te werken of deze te verplaatsen, zijn dit voorjaar ruim 450 nesten gespaard gebleven. In totaal hebben de vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland in 2014 983 nesten gevonden, waarvan 74 procent is uitgekomen. Verlies van legsels door predatie door bijvoorbeeld kraaien of vossen was, volgens de vogelbeschermers, met 7,5 procent eigenlijk niet noemenswaard.

Eén reactie

  • koestal

    Dus weinig kraaien en vossen,weinig bomen voor de kraaien om te nestelen en weinig ruige natuur voor de vossen voor holen

Of registreer je om te kunnen reageren.