Home

Nieuws 1912 x bekeken 2 reacties

Handhaving huisvestingsregels voor nertsen wettelijk geregeld

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft de boetes bekendgemaakt die nertsenhouders kunnen verwachten als ze zich niet houden aan de nieuwe regels ten aanzien van het houden van nertsen.

Het gaat in het bijzonder om regels voor de leefruimte, nestboxen, de bezetting per leefruimte en de verrijking van de leefruimte. Ook is er een meldplicht voor nertsenhouders gekomen. Met de wijziging van het Besluit houders van dieren is nu vastgesteld hoe hoog de bestuurlijke boete zal zijn voor overtreding van de regels.

Voor overtredingen van de eisen aan de afmetingen van de leefruimte, de hoeveelheid nertsen die in een leefruimte mogen worden gehouden en hoe de leefruimte verrijkt moet zijn, staat een boete van €1.500. Het boetebedrag dat bij de betreffende boetecategorie hoort, wordt verhoogd of verlaagd als sprake is van een overtreding met geringe of juist ernstige gevolgen, recidive door de overtreder of indien de overtreding door een particulier is begaan.
In totaal zijn er vijf categorieën boetes in de Wet dieren, die boetes kunnen oplopen in hoogte van €500, €1.500, €2.500, €5.000 tot €10.000.

Laatste reacties

  • PetervanKempen

    Prima Dijksmaatje dat sissen na eerder niet te kunnen bijten. Komt er nu een certificaat voor nederlands bont die de verkoop bevorderd van produkt waarvan de levenskwaliteit van de dieren zo wordt gehandhaafd? Alks je zo doorgaat, wordt het nog een groeimarkt en ben je per ongeluk iets goed aan het doen als staatsecretaris van economische zaken! Idee eerder op deze site is nog om de karkassen en vlees van de dieren na de slacht te gebruiken als kattenvoer. Hoeven we geen hoogwaardig vis vlees voor die huistijgers te verspillen , wat nu gebeurt in de dierenliefde gekte waan van de dag. Ook gaat de opbrengst omhoog voor de fokkers, en tegenargumenten verloren voor de tegenstanders die hun neus gestoken hebben met het verbod.

  • Elevage

    en dan dit hele verhaal nog even europees gelijktrekken en we hebben weer een bedrijfstak gered..................... of was dat eigenlijk niet de bedoeling mw dijksma?

Of registreer je om te kunnen reageren.