Home

Nieuws

Gemeenten: stop met onderzoek naar schaliegas

Boxtel - De gemeenten Boxtel en Noordoostpolder menen dat het lopende onderzoek naar de voor- en nadelen van schaliegas verspilling van tijd en geld is. Het onderzoek dient geen enkel doel meer nu er een meerderheid tegen proefboringen en winning van schaliegas is, schrijft de gemeente Boxtel donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Noordoostpolder sloot zich daar donderdag bij aan. De gemeentes reageren hiermee op de uitspraak van PvdA-voorman Diederik Samsom die gisteren in de Tweede Kamer zei dat schaliegas geen duurzame optie is voor de toekomst. Hij wil daarom geen schaliegasboringen in Nederland.

Boxtel en Noordoostpolder zijn twee van de drie beoogde locaties voor een proefboring door het Britse bedrijf Cuadrilla.

De gemeenten vragen de Tweede Kamer om het onderzoek te stoppen en het dossier definitief te sluiten.

Gevraagd naar een reactie op Samsom's uitlatingen zei premier Mark Rutte in de Tweede Kamer dat hij zeker niet van plan is om het onderzoek naar schaliegas te staken.

Of registreer je om te kunnen reageren.