Home

Nieuws 2 reacties

Fors meer omzet voor supermarkten Jumbo

Veghel - Supermarktketen Jumbo heeft vorig jaar de omzet zien stijgen met 26 procent tot ruim €4,8 miljard. Dat maakte het moederbedrijf Jumbo Groep dinsdag bekend.

De omzetstijging is volgens het concern het gevolg van de groei van het aantal Jumbo-winkels van 391 tot 499 en de bovengemiddelde omzetgroei in bestaande winkels. Die lag op 3,5 procent.

De C1000-winkels, de formule die wordt afgebouwd, waren het afgelopen jaar goed voor een omzet van bijna €2 miljard. Dat is ten opzichte van 2013 een daling met 38 procent en volgens het concern het gevolg van de geplande afname van het aantal C1000-winkels van 267 naar 124 eind dit jaar.

Bij elkaar levert dit een totale omzet op van €6,8 miljard. Daarmee heeft de voornaamste concurrent van Albert Heijn naar eigen zeggen een marktaandeel van 20 procent.

Het concern zegt 'bijzonder tevreden' te zijn over de resultaten in het op 28 december afgesloten boekjaar 2014.

In januari gaat in Woerden de vijfhonderdste Jumbo-winkel open. Ook daarna is het de bedoeling wekelijks drie tot vier winkels te openen, zodat medio 2015 naar verwachting alle C1000-winkels zijn omgebouwd. "Daarmee wordt de grootste ombouwoperatie in de Nederlandse retail ooit afgerond. Hierna breekt voor ons een nieuw tijdperk aan. Na ruim vijf jaar integreren en ombouwen van achtereenvolgens Super de Boer en C1000, kunnen we ons dan weer volledig focussen op de Jumbo-formule en de verdere versterking van onze organisatie", aldus topman Frits van Eerd in een verklaring.

Laatste reacties

  • boertinus

    Als ze in 2015 ook wat meer aan de boer denken, zodat hij zijn geld ook wat eerder binnen krijgt. De prijzen tussen boer en retail kleiner kunnen houden. Dan zou het voor de boer ook een nieuw tijdperk aanbreken wat hij met open armen zou ontvangen.

  • ikkethuis

    Boertinus@Geld eerder binnenkrijgt???U begrijpt de Retail formule niet denk ik. De overnames worden gefinancierd uit het geld waar de leverancier op moet wachten. Dus de betalingstermijn gaat nooit meer terug, of er moet een dikke korting op producten voor volgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.