Home

Nieuws

ForFarmers stoot deel export af

Lochem – ForFarmers brengt een deel van zijn export naar landen waarin het bedrijf niet primair actief is per 1 januari 2015 over aan Nutreco, waarmee het een strategisch partnerschap heeft. Het betreft voornamelijk de export van jongdiervoeders door het Britse onderdeel BOCM Pauls. Deze export is goed voor een jaaromzet van circa €8,5 miljoen.

In de kernlanden Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België blijven alle activiteiten rond voedingsconcepten voor jonge dieren 'een essentieel onderdeel van de total feed business', aldus het voerconcern. De overdracht raakt een aantal werknemers binnen BOCM Pauls en waar mogelijk gaan zij een andere functie bekleden binnen ForFarmers. Nutreco is onder meer eigenaar van premixen- en speciaalvoerspecialist Trouw Nutrition.
BOCM Pauls is in 1994 gestart met de export, die zich volgens ForFarmers sindsdien positief heeft ontwikkeld. Bij de export wordt intensief samengewerkt met distributeurs en klanten in diverse Europese landen. Om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen voor distributeurs en klanten, zal een aantal internationale merken voor een bepaalde periode aan Nutreco in licentie worden gegeven.
ForFarmers zegt de export naar Nutreco te brengen omdat deze klanten nog betere oplossingen kan bieden op het moment dat zij met deze distributeurs direct gaat samenwerken. Topman Yoram Knoop denkt dat klanten weinig van de overgang merken, behalve dat productie waarschijnlijk wordt overgeplaatst naar gespecialiseerde productiefaciliteiten elders in Europa, waar beter ingespeeld kan worden op de wensen in de verschillende landen.
"Innovaties in en het verder ontwikkelen van voeders voor jonge dieren zijn speerpunten van Nutreco", aldus Knoop. "Het bedrijf investeert dan ook aanzienlijk in deze activiteiten. Uiteraard blijven onze teams nauw samenwerken met het Nutreco-team."

Of registreer je om te kunnen reageren.