Home

Nieuws 1 reactie

ForFarmers en Agrifirm Plant bundelen kennis en inkoop

Apeldoorn - ForFarmers en Agrifirm Plant gaan kennis en inkoop van meststoffen, zaaizaden en gewasbescherming samen voegen. De bundeling moet de positie van beide bedrijven op de toeleveringsmarkt versterken.

Agrifirm Plant en ForFarmers hebben woensdag een overeenkomst op het gebied van kennis en inkoop van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden ondertekend. ForFarmers en Agrifirm Plant willen de inkoop en kennis van genoemde producten bundelen. Aanleiding is onder andere dat beide bedrijven gezamenlijk betere kansen zien in een toeleveringsmarkt waarop zeer grote internationale spelers actief zijn.

Vanaf 1 juli 2015 gaan de bedrijven de inkoop van meststoffen samen doen. De inkoop van zaaizaden zoals gras, mais, granen en groenbemesters en gewasbeschermingsmiddelen start vanaf 1 januari 2016.

ForFarmers doet deze stap om het eigen assortiment uit te breiden, terwijl Agrifirm de kernactiviteiten wil versterken. Beide bedrijven benadrukken dat de samenwerking zich echt beperkt zich tot inkoop en kennisuitwisseling. In de markt blijven Agrifirm en ForFarmers volledig zelfstandig opereren en concurreren. Dit verandert niet ten opzichte van de huidige situatie. Zowel ForFarmers als Agrifirm blijven een volledig eigen assortiment voeren.

Eén reactie

  • koestal

    goede zaak,de kunstmest -en gewasbeschermingsconcerns worden steeds machtiger

Of registreer je om te kunnen reageren.