Home

Nieuws 2 reacties

FAO zoekt geld voor Zuid-Soedan

Juba – Wereldvoedselorganisatie FAO is op zoek naar $89 miljoen (€73 miljoen) om de voedselzekerheid van 2,35 miljoen mensen in Zuid-Soedan te verbeteren.

Het land geldt als één van de allerarmsten wereldwijd. Door een slepend gewelddadig conflict zijn miljoenen landbouwhuisdieren noodgedwongen verplaatst, wat leidt tot uitbraken van ziekten en groeiende spanning tussen pastoralisten, die vaak met hun dieren rondreizen, en boeren die normaliter vanaf één plek werken. De spanning komt voort uit de beperkt beschikbare hoeveelheid graasweiden. De beesten, meestal schapen en geiten, worden vooral om de melkgift gehouden. Ze worden in de regio slechts soms bij speciale vieringen of wanneer honger dreigt, geslacht. De dieren zijn een belangrijk ruilmiddel voor graan, maar ook een statussymbool. De FAO schrijft dat stammenstrijd en het met geweld stelen van vee niet ongewoon zijn in Zuid-Soedan, maar dat de intensiteit wel enorm is toegenomen.

Laatste reacties

  • agratax2

    Land Grabing wordt helaas niet genoemd, zal politiek niet mogelijk zijn. Wees eerlijk Land Grabers investeren in landbouw en zo in voedsel voorziening. Helaas is deze voedselvoorziening voor eigen gewin en niet voor de lokale mensen, die door deze landhervorming van hun nomadisch bestaan worden beroofd en dan ook ten dode zijn opgeschreven. De Land Graber doet niet aan arbeidsintensieve landbouw, hij houdt zich bezich met >plantage< landbouw zeer grootschalig dus met een minimum aan personeel en uitsluitend grootschalige machines.

  • Zuperboer

    Komt de chinese overheid ook in deze regio om land op te kopen?

Of registreer je om te kunnen reageren.