Home

Nieuws 9 reacties

De Hoop Mengvoeders mag schoorsteen mogelijk verhogen

Zelhem - De schoorsteen van de fabriek van De Hoop Mengvoeders bij Zelhem wordt op termijn mogelijk verhoogd van 31 naar 51 meter. Burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst stellen de gemeenteraad voor om een 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven voor het gefaseerd verhogen van de schoorsteen.

Wel zullen zienswijzen die eventueel op de plannen voor het verhogen van de schoorsteen worden ingediend serieus worden behandeld, meldt dagblad De Gelderlander. Met deze verhoging moet de geuroverlast bij omwonenden worden verminderd.
Henri Brethouwer, bedrijfsleider bij De Hoop, was blij verrast met het bericht. Maar Brethouwer heeft nog geen officiële bevestiging van dit voornemen van B&W van Bronckhorst, waar Zelhem onder valt. Dat B&W willen meegaan in een verhoging van de schoorsteen verbaast Brethouwer niet. "De gemeente staat al wel langer positief tegenover ons voornemen."

In 2013 had De Hoop Mengvoeders ook al plannen om de schoorsteen bij de fabriek al verhogen, van 31 naar 41 meter. Die verhoging is er destijds niet gekomen omdat het vorig jaar niet lukte om een bouwvergunning te krijgen. Daarvoor was een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Sinds 2013 heeft het mengvoederbedrijf verder overleg gevoerd met de omwonenden en zijn de partijen overeengekomen dat De Hoop de schoorsteen tot 51 meter zou kunnen verhogen. Volgens Brethouwer is die hoogte nu de uiterste hoogte die in het bestemmingsplan past. Dat het college van Bronckhorst nu lijkt te willen meewerken aan een hogere schoorsteen heeft er mee te maken dat een dergelijke ingreep het straatbeeld niet direct aantast, volgens B&W van Bronckhorst.

Laatste reacties

 • Weerkundige

  Zet gelijk wind molen op

 • J@gertje

  Nee een luchtwasser.
  Je ruikt die weeïge lucht op tientallen kilometers afstand.

 • Elevage

  mooie lokatie voor veel zonnepanelen

 • Mels

  Waarom moet zoiets nou zo lang duren als het de omgeving juist verbetert ipv aantast,wat er dan ook aan te tasten valt....Buraucratisch Nederland weer ten top waar zgn bestuurders geen besluiten durven nemen en zich blijven verschuilen achter regeltje zus en regeltje zo en allerlei onderzoeken die enorm veel kosten en derhalve toch ergens terug verdiend moeten worden. Wie betaald dat dus,de boer die het voer koopt en de consument die deze kosten doorberekent krijgt is niet thuis.

 • netmaag

  zo gaat dat in Nederland, er eten heeeel veel lui van mee en dezelfden houden dat ook in stand.

 • minasblunders1

  Alleen al de zin `Wel zullen zienswijzen die eventueel op de plannen voor het verhogen van de schoorsteen worden ingediend serieus worden behandeld` zegt wel wat over hoe er normaal gesproken met zienswijzen wordt omgegaan.

 • Mels

  Hier in CA vinden ze het prima als je het ergens niet mee eens bent. De kosten van het behandelen van het bezwaar komen voor rekening van de bezwaarmaker. Volgens mij krijg je ze terug als je bezwaar gegrond wordt verklaard. Je moet dus wel pittig zeker van je zaak zijn om bezwaar te maken. In NL hebben ze het zo ver laten komen dat iemand uit Limburg bezwaar kan maken tegen en dakkapel ergens in Groningen. Het bezwaar wordt in zo'n zaak wel ongegrond verklaard maar moet volgens de wet wel behandeld worden zonder kosten voor de bezwaarmaker. Hoe krom kan het zijn. Om van de bezwaren tegen ondernemersplannen die uiteindelijk wel doorgaan maar jaren vertraagd kunnen worden met alle kosten voor rechtzaken enz maar niet te spreken. Wat een zotte wereld.....

 • Burnetti

  Eindelijk komt er schot in. Goede maatregel waarmee de mensen van de Hoop de buurt serieus nemen. Zo blijft de Hoop een goede buur. Zal het in de Tol weer harder gaan.

 • maatje 1904

  als het bij ons maar niet stinkt een eindje verder zal ons een zorg zijn. ikke ikke en de rest ken stikken.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.