Home

Nieuws 573 x bekeken

Danone houdt medische voeding in huis

Parijs – Danone zal de divisie medische voeding niet verkopen. Dat heeft topman Emmanuel Faber duidelijk gemaakt na een bestuursvergadering over de strategie van de onderneming.

Al maanden gingen er geruchten dat de medische voeding wel in de etalage stond om zo geld vrij te maken voor verdere expansie bij de zuivelactiviteiten. Faber heeft nu echter duidelijk een eind gemaakt aan die verhalen. ''Ik heb bij mijn aantreden in oktober gezegd dat er geen meer motiverende ambitie is dan onze missie: aan de gezondheid van zoveel mogelijk mensen bijdragen via de voeding. Ik wil dat met kracht herhalen en bevestigen dat al onze activiteiten, de verse zuivel, flessenwater, kindervoeding en medische voeding, aan die missie bijdragen en een rol in onze strategie blijven spelen.''

Danone zal de komende tijd ook fors investeren in capaciteitsuitbreiding in die vier divisies, met name in Azië en Afrika. Dat zal er de komende twee jaar toe leiden dat de schulden hoger worden. Als dat tot gevolg heeft dat de kredietwaardering verlaagd wordt, dan wil Faber dat voor lief nemen gezien de structuur van die schuld en de solide kasstroom van de onderneming. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.