Home

Nieuws

CNO-Expo wil meer vrouwen op landbouwbeurs

Rijssen - Vrouwen moeten meer ruimte krijgen op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland/Achterhoek. Dat vindt directeur Johan Wolters van CNO-EXPO, de organisator van de beurs.

Volgens Wolters krijgen vrouwen een steeds belangrijker rol op het boerenbedrijf, maar wordt hun stem te weinig gehoord. Wolters: "Bij investeringen zijn vrouwen medebepalend op het agrarisch bedrijf. Naar buiten toe zien we daar veel te weinig van terug. Wij willen vrouwen een kans geven op de beurs om mee te praten over alles op en rondom het agrarisch bedrijf."
De CNO-EXPO voorman denkt daarbij aan het beschikbaar stellen van ruimtes op de beurs waar vrouwen(organisaties) om seminars of congressen te organiseren. Wolters stelt zich daarbij voor dat er verschillende sprekers uitgenodigd worden op diverse terreinen. "Vrouwen moeten op die manier de mogelijkheid krijgen om in politiek, bestuurlijk of in creatief opzicht doelen te stellen te stellen en na te streven.
Johan Wolters zal niet zelf de organisatiet ter hand nemen, maar zich beperken tot het faciliteren van een dergelijke bijeenkomst. "Ik denk daarbij aan de LTO-ledendag die afgelopen keer op de beurs werd gehouden en waar zo'n 600 personen op af kwamen. Dat waren trouwens bijna allemaal mannen."
Financieel gewin ziet Wolters in eerste instantie ook niet in zijn initiatief. "Dit kost alleen maar geld, maar geld is ook geen speerpunt. Het gaat mij er vooral om vrouwen meer te betrekken op een zichtbare manier bij de bedrijfsvoering."
Voor de komende beurs, die gehouden gaat worden van 3 tot en met 5 juni 2015 in Zelhem zijn initiatieven van vrouwen welkom. Ze kunnen daarvoor contact opnemen met CNO-EXPO.

Of registreer je om te kunnen reageren.