AlgemeenNieuws

Brits vlees moet slachtmethode vermelden

Londen – Op Brits vlees moet binnenkort vermeld worden hoe de dieren daarvoor geslacht zijn. Op die manier moet vooral voorkomen worden dat consumenten of restaurantgasten halal of kosher geslacht vlees eten terwijl ze tegen die slachtmethode zijn.

Dat heeft staatssecretaris George Eustice van landbouw meegedeeld in het parlement. In Groot-Brittannië duiken regelmatig verhalen op over vlees van halal geslachte dieren waar dat niet op vermeld is. Onlangs gebeurde dat weer bij de restaurantketen Pizza Express. Dat kan een probleem vormen voor mensen die tegen het onverdoofd slachten van dieren zijn.

Om die reden wil de bewindsman het vermelden van de slachtmethode op het etiket of zelfs op het menu in restaurants verplicht stellen. Hij loopt daarmee vooruit op mogelijke regelgeving van de Europese Unie die daar momenteel een studie naar laat uitvoeren. ”Het zou niet juist zijn om alleen maar verdoofd of onverdoofd te vermelden, daarom willen we duidelijk omschreven zien hoe de betrokken dieren zijn geslacht.'”

Beheer
WP Admin