Home

Nieuws 5 reacties

Brits vlees moet slachtmethode vermelden

Londen – Op Brits vlees moet binnenkort vermeld worden hoe de dieren daarvoor geslacht zijn. Op die manier moet vooral voorkomen worden dat consumenten of restaurantgasten halal of kosher geslacht vlees eten terwijl ze tegen die slachtmethode zijn.

Dat heeft staatssecretaris George Eustice van landbouw meegedeeld in het parlement. In Groot-Brittannië duiken regelmatig verhalen op over vlees van halal geslachte dieren waar dat niet op vermeld is. Onlangs gebeurde dat weer bij de restaurantketen Pizza Express. Dat kan een probleem vormen voor mensen die tegen het onverdoofd slachten van dieren zijn.

Om die reden wil de bewindsman het vermelden van de slachtmethode op het etiket of zelfs op het menu in restaurants verplicht stellen. Hij loopt daarmee vooruit op mogelijke regelgeving van de Europese Unie die daar momenteel een studie naar laat uitvoeren. ''Het zou niet juist zijn om alleen maar verdoofd of onverdoofd te vermelden, daarom willen we duidelijk omschreven zien hoe de betrokken dieren zijn geslacht.'"

Laatste reacties

 • Elevage

  nog even en er moet ook een foto bij.........

 • rieuwersveld

  Nog beter, een filmpje! Kompleet met GPS coördinaten en oornummer in beeld gebracht.

 • a.t.herwijnen

  Niets mis mee. Ben een tegenstander tegen het ritueel slachten. In deze tijd met de wetenschap van nu hoeft dat niet meer. Je kunt de consument dan bewust laten kiezen. Nu kiezen de slachterijen de weg van de minste weerstand. Ze kunnen het vlees dan altijd nog Halal verkopen als het ritueel geslacht is. Andersom kan nl niet.

 • agratax2

  Het wordt tijd dat de boer zijn productie niveau zover laat dalen, dat de markt weer door de aanbieders (boeren) wordt gestuurd. Dan kan veel van de nutteloze regelgeving de prullenbak in en is het eten niet minder veilig dan nu met al de overtrokken regels. Schijnveiligheid bevorderend en fraude stimulerend.

 • trijnie

  Die Britten hebben het maar goed voor elkaar.
  Britse vlaggetjes op de produkten en deze vermelding is mooi duidelijk voor de consument.
  Weet wat je eet!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.