Home

Nieuws 792 x bekeken

Brabant reserveert €3 miljoen voor aanpak overlast veehouderijen

Den Bosch - De provincie Noord-Brabant trekt €3 miljoen uit om in 2015 veehouderijen aan te passen, te verhuizen of beëindigen als ze veel overlast veroorzaken. Het geld is bedoeld voor gebieden waar de situatie uit de hand is gelopen.

Met de subsidie kan een beperkt aantal overlastsituaties worden opgelost. De verplaatsing van een veehouderijbedrijf kost de provincie maximaal €750.000, beëindiging maximaal €400.000.

Probleemgebieden waar burgers veel overlast ondervinden van veehouderijen, worden geïnventariseerd door gemeenten en provincie. In bijvoorbeeld buurtschap Graspeel in het dorp Zeeland en in Ulicoten zijn vergevorderde plannen om veehouderijen te verplaatsen of te beëindigen.

Eerder werd met €2,6 miljoen van de gemeente en de provincie op vergelijkbare wijze een slepende ruzie tussen burgers en boeren in het buurtschap Huijgevoort in Oirschot beëindigd. Eén van de drie varkenshouders kon met steun van de gemeente en de provincie zijn bedrijf verplaatsen. De anderen pasten hun bedrijf aan zodat de overlast van hun bedrijven beperkt blijft.

Of registreer je om te kunnen reageren.