Home

Nieuws 2379 x bekeken 12 reacties

Actie tegen nertsenhouderijen

Den Haag - De Dierenbescherming en Bont voor Dieren zijn woensdag een actie gestart tegen de nertsenhouderij om duidelijk te maken dat er geen plaats is in Nederland voor bontfokkerijen.

Zij roepen de 160 Nederlandse nertsenhouders op te stoppen met procederen tegen het verbod op bontfokkerij.

Volgens Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming wil 85 procent van de Nederlanders geen bontfokkerijen in Nederland. De actie houdt in dat op het Plein in Den Haag een gedenkkooi is geplaatst waaraan voorbijgangers een persoonlijke boodschap of bloemetje kunnen hangen en een petitie is gestart op de campagnesite www.samentegenbont.nl.

Vorig jaar werd in Nederland het nertsenfokverbod van kracht dat een einde moest maken aan de bontfokkerijen in Nederland. Hierop zijn de nertsenhouders naar de rechter gestapt en die oordeelde dat de door het Rijk geleverde compensatie onvoldoende was. Dijksma is in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak en wacht het vonnis af.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Volgens Frank Dales wil 85% van Nederland geen bontfokkerijen in Nederland, ongeveer evenveel mensen willen minder asielzoekers, ongeveer evenveel mensen wil betere zorg voor onze ouderen ongeveer evenveel mensen ..... u vult het maar in. Een ding is zeker dat gerechtelijke uitspraken gerespecteerd moeten worden en dat geld ook voor de dierenbescherming en ook voor de club bond voor dieren. De grondwet is voor iedere Nederlander ! Discriminatie op basis van beroep is ook verboden.

 • alco1

  85% Geen bontfokkerij. 95% heeft er geen enkel benul van dat door de vraag die er is, de productie verplaatst zal worden naar landen waar de dieren het veel malen slechter zullen hebben.
  15% voorstanders is dus toch wel knap veel.

 • nedviand1

  Het wordt tijd dat we in NL beslissingen in de juiste verhoudingen nemen en dat is niet hoeveel personen er vanuit de niets over het land wetende Herengracht een emotionele mening hebben, maar wel hoeveel vierkante meters in ons land de zaak mooi en genietbaar houden. Dieren houden is daarbij een importante factor die veelal beter uitgevoerd wordt dan de huisvesting op de Herengracht 5-hoog achter. De democratie dus niet per persoon, maar per vierkante meter land op de best mogelijke manier onderhouden. Dan krijgen we het fantastische beleid van de jaren 70/80 van o.a. Braks weer op tafel en wordt NL weer de beste in de klas.
  Pieter J. den Ouden+

 • Tomtomtom

  99,9 % van de Nederlanders zijn GEEN lid van de dierenbescherming of bont voor dieren. Dus als we het over % hebben dan moeten ze maar snel zwijgen!!

 • vandenbrandcv1

  als iemand iets niet wil in nederland, hoeft hij maar een grote bek open te trekken, en zeggen dat 85% van de Nederlanders geen bontfokkerijen wil. maar hoeveel % van de Nederlanders wil uit eigen zak de bontfokkerijen ruimhartig uitkopen????

 • Zippie

  Daar gaat hij weer de aanhang der onnozelen.
  Het dragen van lederen kleding daar heeft niemand een probleem mee.
  Maar zodra er haar op staat zijn we erop tegen.
  Tenminste volgens Dales die sukkel.

 • Ferm

  De meeste tegenstanders van de nertsenfokkerij maakt het niets uit dat de productie die niet in ons land plaats vindt elders onder veel slechtere omstandigheden gecompenseerd zal worden. Als men het maar niet ziet en als dat het geval is rusten ze in hun zaak.
  Als die 85% die tegen is nu eens 5 euro per persoon doneert, dan zouden 100 nertsenhouders voor 600.000 euro extra per bedrijf gecompenseerd kunnen worden en de boeren kunnen dan een bedankbriefje geven met de tekst: 'u hebt zojuist voor 5 euro dierenleed gesponsord'.

 • trijnie

  Ik was fel tegen de bont fokkerij. Ik ben het nog......maar alco en jullie hebben gelijk, laat ze hier in Nederland maar blijven.
  Ik hoop en geloof dat boeren het hier toch diervriendelijker doen dan bv in China waar ik deze ochtend eennfilmppje zag op you tube.
  De dieren werden levend gevild en terwijl de huid er al af was leefden ze nog een poosje door.
  Stelletje vuile barbaren die Chinezen, triest, triest, triest.
  Wij mensen hebben macht gekregen maar vaak zijn we het niet waard.

 • Mozes

  Laten ze actie voeren tegen het dragen van bont. Als er geen vraag is is er ook geen aanbod.
  De vraag willen ze in Nederland laten voortbestaan maar de productie moet naar het buitenland. Hoe hypocriet kun je zijn.

 • PetervanKempen

  Het beheer van de populaties in de grachtengordel wereld verloopt verder naar tevredenheid. Elke dag een crimineel minder.
  @mozes gelijk heb je, maar deze actie geeft vooral de actie voerders een kerstgevoel.
  @Trijnie We hebben in ons land in ieder geval vooruitgang geboekt met China in het omgaan met dieren, fijn dat je dat bevestigt. Wat een ongelooflijke wreedheden zeg, dat je dat kunt aanzien! Als ik een dier niet meteen goed heb geschoten, zelfs de meest lastige kraai, dan baal ik en haast me het lijden te verkorten, idem met slacht , zo goed en snel mogelijk en zonder dat het slachtoffer het door heeft, maar goed, normen en waarden en een restje christelijk , islamitisch of joods of wat voor fundament dan ook, dan doe je dit niet. Deze mensen zijn echt helemaal de weg kwijt.

 • VaderF

  @w.v van gemert: 'De grondwet is voor iedere Nederlander ! Discriminatie op basis van beroep is ook verboden.'

  Het eerste klopt, het tweede niet.

 • AmMy Consultancy

  Een dier opfokken in een ruimte welke totaal niet aansluit bij zijn natuurlijke gedrag en leefomgeving om het vervolgens alleen te doden voor zijn 'jas' stuit veel mensen tegen de borst. Logisch want er zijn alternatieven genoeg. Het is juist het feit dat het alleen om de vacht gaat dat maakt dat er veel kritiek op deze sector is. Mede door het feit dat de sector zelf niet kijkt of het allemaal niet wat dier vriendelijker kan. Schermen met het feit dat niet iedere Nederlander geen lid is van de dierenbescherming is alleen maar struisvogel politiek en leidt niet tot oplossingen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.