Home

Nieuws 388 x bekeken

Zorgen om grensverschillen natuurbeleid

Brussel - De Europarlementariërs Annie Schrijer-Pierik (CDA) en Jan Huitema (VVD) willen duidelijkheid van de Europese Commissie over de verschillen in beleid om natuurgebieden te beschermen in verschillende lidstaten van de Europese Unie.

Aanleiding zijn de verschillen die zijn geconstateerd aan de Nederlands-Duitse grens. Boeren aan de Duitse kant kunnen  in de buurt van natuurgebieden wel uitbreiden, terwijl hun Nederlandse collega's aan de westelijke kant van de grens worden beperkt in hun mogelijkheden.

Schreijer noemt dat een heikele situatie, waarover ze vragen heeft gesteld aan de Europese Commissie.  Als het aan Schreijer ligt wordt de evaluatie van de Vogel- en Habitatrichtlijn vervroegd. Ze wil dat voorkomen wordt dat aan weerszijden van grenzen verschillend beleid wordt gevoerd op grond van dezelfde Europese regelgeving.

VVD'er Huitema zegt dat voor boeren in grensregio's een absurde situatie ontstaat. Hij wil dat de Europese Commissie in kaart brengt welke verschillen er zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.