Home

Nieuws 2 reacties

Waterschap geeft dijkgrond in pacht uit

Tiel – Waterschap Rivierenland gaat 210 hectare aan dijkgrond in geliberaliseerde pacht uitgeven. De gronden zijn te gebruiken voor intensieve begrazing en/of het winnen van veevoer, aldus het waterschap.

Op de gronden kan worden ingeschreven en de hoogste bieder zal de grond voor een jaar mogen pachten. Afgelopen jaar startte het waterschap een proefproject om op deze manier grond uit te geven; toen ging het om 80 hectare. Nu wordt dit uitgebreid zodat het waterschap kan bezuinigen op onderhoud. Wanneer de inschrijfdatum is, is nog niet bekend. Wel worden in de tweede week van november inloopbijeenkomsten over het onderwerp gehouden, waarbij meer informatie wordt verstrekt over voorwaarden en individuele percelen.

Belastingplichten bij het waterschap, dat delen van Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Zuid-Holland beslaat, krijgen voorrang bij inschrijving. Bij meerdere geschikte kandidaten zal de gunning via loting plaatsvinden.

Laatste reacties

  • boeren

    Zo wat zal de pachtprijzen hiervan worden??
    Ik denk teveel.

  • mbm

    Bedenkelijke ontwikkeling. De hoogste bieder heeft de grond voor maar liefst 1 jaar tegen (zeer) hoge prijzen en kan dan weer vertrekken. Lekker duurzaam! Misschien komt deze boer wel uit Groningen (vast geen afstandscriterium ingebouwd). Snel geld scoren en niet nadenken over juist beheer op de lange termijn. Juist voor dijkbeheerders een vreemde zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.