Home

Nieuws 622 x bekeken

Vervijfvoudiging winst Noble

Hongkong – De landbouwdivisie van handelshuis Noble heeft in het afgelopen kwartaal $79 miljoen (€63 miljoen) winst geboekt, een vervijfvoudiging ten opzichte van de corresponderende periode in 2013.

De omzet nam 8,7 procent toe tot omgerekend €19,7 miljard. Het betreft het laatste kwartaal voor de overname door het Chinese staatsgraanbedrijf Cofco.

De verbeterde resultaten zijn vooral gevolg van hogere volumes. Noble verhandelde 90 procent meer granen en oliezaden. Het totale volume kwam uit op 20,7 miljoen ton. Het verwerken van soja, mais en suikerriet leverde mede door lagere gewasprijzen betere marges op. In Brazilië drukt in het zogeheten 'centrumzuiden' van het land droogte oogsten.

De enige divisie die moeite had een solide prestatie neer te zetten, aldus het bedrijf uit Hongkong, was de divisie die koffiebonen verhandelt. Door droogte was het beschikbare volume klein. De overname van Noble door een consortium onder leiding van Cofco is op 30 september afgerond. Nobles agrarische divisie komt zodoende net als Nidera voor een groot deel in handen van de Chinese staat.

Of registreer je om te kunnen reageren.