Home

Nieuws

Tyson Foods ziet omzet stijgen

Springdale – Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal beter geboerd dan analisten hadden verwacht.

De omzet van de vleesgigant uit Arkansas groeide 14 procent tot $10,1 miljard (€8 miljard). De nettowinst daalde mede door kosten die verbonden zijn aan de overname van Hillshire met 50 procent tot omgerekend €109 miljoen.

De winst komt neer op 35 cent per aandeel. Zonder eenmalige items, zoals overnamekosten, was de winst uitgekomen op 87 cent – dus 2,5 keer zoveel. De cijfers vallen mee, zeker in het licht van terugvallende rundvleesverkopen. De terugvallende verkopen werden deels gecompenseerd door hogere prijzen en door een 39 procent stijging van de verkopen van kant-en-klare voeding.

Rundvleesverkopen daalden in het kwartaal met 2,6 procent. Daar stond een prijsstijging van 21,5 procent tegenover. De prijs van rundvlees ging omhoog omdat minder beesten in de VS voor de slacht beschikbaar waren en rundvlees uiteindelijk dus ook minder ruim beschikbaar was in Noord-Amerika. De hogere prijzen leiden tot minder verkopen.

Tyson Foods verkocht ook minder varkensvlees, hoewel de daling hier met 0,3 procent bijzonder klein is, en ook hier compenseerde de prijs (+16,5 procent) veel. Bij kip daalde de prijs dan weer met 4 procent bij een 2,3 procent groter volume. Hoewel de cijfers voor kip er op het eerste gezicht het minst positief uit zien, is de operationele marge hier met 7,2 procent van alle segmenten het hoogst.
Over het hele boekjaar komt Tyson Foods uit op een omzet van omgerekend €30 miljard, ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. De winst kwam uit op €690 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.